You Are Reading

11

Πρώτη λεπτομερής ενημέρωση για τα γεγονότα στη Λάρνακα

Πλανοδιο Στεκι Δρομου 6/11/10 ,
Πρώτη ενημέρωση από το φεστιβάλ Rainbow όπου έγιναν επεισόδια χτες το βράδυ.


Το φεστιβάλ ξεκίνησε γύρω στις 18.00, παρουσία περίπου 200 ατόμων. Η εξέδρα είχε στηθεί δίπλα από τον παραλιακό δρόμο. Γύρω στις 20.00 ξεκίνησε διασχίζει τον παραλιακό η πορεία των εθνικιστών ( «Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης», «Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα» (ΠΑΚ) και «Κίνηση για τη Σωτηρία της Κύπρου»).

Όλος σχεδόν σχεδόν ο κόσμος του φεστιβάλ μπήκε στο δρόμο για να ανακόψει την πορεία των εθνικιστών φωνάζοντας συνθήματα όπως "όλοι μαζί να φύγουν οι ναζί" και "κύπριοι και ξένοι εργάτες ενωμένοι". Οι δυο πορείες ήρθαν κοντά, υπήρξαν μικροσυμπλοκές και ανταλλαγή αντικειμένων. Σε μια στιγμή κάποιοι από τους νεαρούς εθνικιστές-φασίστες έτρεξαν απειλητικά από τα πλάγια προς το μέρος του φεστιβάλ όπου βρίσκονταν αρκετά παιδιά και γυναίκες. Αμέσως ο κόσμος του φεστιβάλ έτρεξε να τους ανακόψει με καρέκλες, πέτρες και ξύλα. Οι νεαροί έτρεξαν πίσω 200 μέτρα για να σωθούν.

Στη συνέχεια τα αίματα είχαν ανάψει για τα καλά, υπήρχε συχνή ανταλλαγή αντικειμένων και οι αστυνομικοί-μπάτσοι έσπρωχναν σταδιακά τον κόσμο του φεστιβάλ προς τα πίσω για να δώσουν χώρο στην εθνικιστική πορεία να περάσει. Υπήρξαν μερικές μικροσυγκρούσεις μεταξύ του κόσμου του φεστιβάλ και των εθνικιστών, αλλά και των αστυνομικών. Κάπου εκεί έγιναν και μερικές συλλήψεις από τον κόσμο του φεστιβάλ (ακούγεται ότι έγιναν τελικά 6 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και μερικοί τραυματίες).

Μετα απο αρκετή ώρα οι μπάτσοι παραμέρισαν με τη βία τον κόσμο του φεστιβάλ κάνοντας χώρο στην εθνικιστική πορεία να περάσει. Οι μόνοι που πέρασαν όμως ήταν καμιά 20α άτομα και οι σημαιοφόροι, ενώ όλοι οι υπόλοιποι έμειναν απέναντι από το φεστιβάλ (στην άλλη μεριά του δρόμου). Ο σκοπός τους ήταν προφανές, ήθελαν να ξαναχτυπήσουν τον κόσμο του φεστιβάλ. Υπήρξε ξανά ρίξη μικροαντικειμένων αλλά για αρκετή ώρα υπήρξε σχετική ηρεμία ώσπου οι φασίστες (οι οποίοι πλήθαιναν συνέχεια αφού ήρθαν μαζικά ελαμίτες και διάφοροι άλλοι φασίστες από άλλες πόλεις) αποφάσισαν να κάνουν ξανά επίθεση. Έτρεξαν απο το πλάι, ρίχνοντας φωτοβολίδες και πέτρες προς τον κόσμο του φεστιβάλ που, προς έκπληξή του, είδε την αστυνμία να επιτίθεται και αυτή σε κόσμο του φεστιβάλ και προέβη ξανά σε συλλήψεις.

Στη συνέχεια επικράτησε πανικός, αφού ακούστηκαν ασθενοφόρα και μαθέυτηκε ότι ένας Τουρκοκύπριος μαχαιρώθηκε από τους φασίστες (σε σοβαρή κατάσταση αλλά εκτός κινδύνου). Επίσης ένας Παλαιστίνιος (;) μετανάστης χτυπήθηκε σοβαρά από 30 περίπου φασίστες αλλά χάθηκε μετά πιθανότατα γιατί δεν είχε χαρτιά και δεν θα μπορούσε να καταγγείλει τον ξυλοδαρμό του. Ο κόσμος που είχε μείνει κατάφερε να φύγει τελικά, αφού πήγε οργανωμένα μέχρι τον αστυνομικό σταθμό για να μάθει περισσότερα για τους συλληφθέντες.

Ο Τύπος κάνει λόγο για πάνω απο 10 τραυματισμούς, όλοι απο την πλευρά του κόσμου του φεστιβάλ. Όλες οι συλλήψεις (6-7) έγιναν επίσης από τον κόσμο του φεστιβάλ. Η αστυνομία έκανε συνεχώς πλάτες στους εθνικιστές-φασίστες και η απόδειξη είναι τα στοιχεία αυτά. Τραβήχτηκαν επίσης πολλά βίντεο που θα φανερώσουν το τι πραγματικά έγινε.

Η φασιστική επίθεση και η αστυνομική συγκάλυψη είναι πολύ σοβαρά ζητήματα που πρέπει να προβληματίσουν ολόκληρη την κοινωνία. Αναμένεται και επιβάλλεται αντίδραση.

11 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ναζιστές. Κομμουνιστές. Όλοι σας είσαστε φασίστες !

Κάτω οι φασιστικές ιδεολογίες! Ζήτω η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Έχουμε 2010, όχι 1940, ιδεολογικά και κομματικά πρόβατα!

ccc είπε...

Ποιός εμίλησε για κομμουνισμό τωρά τζιε που είδες κομματικά πρόβατα;

Τζιε η "δημοκρατία" που έχουμε σήμερα ένεν τόσο τέλεια όσο ακούετε. Έσχει πολλές ευθύνες για τα πράματα που περιγράφουντε δαμέ:
http://steki-dromou.blogspot.com/2010/07/15.html

Μακάρι να είχαμε πραγματική δημοκρατία αλλά με έτσι νοοτροπίες εν το βλέπω να έρκεται σύντομα

Ανώνυμος είπε...

anorthosis and the brains at the gates

Ανώνυμος είπε...

makari na sas skotosoun oi omoniates

Ανώνυμος είπε...

Ta myala sas fasistes tha kano marmelada. -(A)-EL3

within the walls είπε...

Amesi dimokratia nai! Diladi na symmetexoume se oles tis apofaseis pou ginonte gia mas.
Na psifizoume pioi na mas elegxoun oxi! Ti soi dimokratia einai ama yparxei eksousia?


Anonime the 1st, esy ti proteineis? Oksa mono na katigoras se oulles tis istoselides pou mporis na vreis pou egrapsan kati gia to gegonos tou rainbow festival jie na tous vazis olous sto idio kazani. Ela na mas gnoriseis jie en nomizw na men perasoumen kala an den ertis me kakes pro8eseis alla thetika vibes.

8amonas kai aktivistis tis koinotitas twn entos twn teixwn leukwsias kai genikotera.

Ανώνυμος είπε...

MOUNOPANA TOU ELAM EFXOME NA DEITE AFTO TO MYNIMA

DERNETE TOUS SRI LANKEZOUS RE ARXIDAES ELATE ENA GYRO POU TI THYRA 9 NA MAS DERETE JE EMAS

FOREITE PALESTINIAKA EISASTE ANTI EVREOI MILATE GIA TI GAZA JE DERNETE PALESTINIOUS ? EISASTE KSEFTILES KAI MOUNIA

FASISTES KOUFALES ERXONTE KREMALES

THYRA 9 ORIGINAL ANTINAZI

Ανώνυμος είπε...

EGO IME KA9ARA ANDIE3OUSIASTIS GAMO TIN KIVERNISI TOUS MBATSOUS TOUS POLITIKOUS NA PE9ANOUN ULI REEEEE A NE JE TIN MANAES TON FASISTON! ELI3EEEEE!

Ανώνυμος είπε...

FASISTES KREMALA GAMW TIN ANORTHOSI TIN POUTANA.. GAMW TO ELAM KE KATHE MPASTARDO FASISTO ORGANOSI..

I KIPROS ANIKI STOUS ANARXIKOUS

Ανώνυμος είπε...

ANTIRA
ANTIFA
ΦΑΣΗΣΤΕΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥΝΙΑ ΘΑ ΠΑΤΕ ΕΣΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ
ΜΕΣ ΤΟ ΛΑΚΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΕΦΚΑΛΑΤΕ..

ΑΥΤΟΜΟΜΗ ΘΥΡΑ9

Δημοσίευση σχολίου

 
Revive Red Blogger template by Introblogger