You Are Reading

8

Κοπή Δέντρων στην Πλατεία Σολωμού

Πλανοδιο Στεκι Δρομου 14/12/10 , ,
Ξεκίνησαν με κοπή δεντρών τα έργα αναδιαμόρφωσης της Πλατείας Σολωμού



Βλέπουμε ότι έχουν ξεκινήσει τα έργα αναδιαμόρφωσης της Πλατείας Σολωμού. Ήδη το τμήμα του έργου απέναντι από το ξενοδοχείο Holiday Inn φαίνεται ότι έχει ολοκληρωθεί και η αποκοπή δεκάδων δέντρων έχει ήδη γίνει... Στην πλατεία Σολωμού, παρόλο που έχουν αναρτηθεί ψηλά σίδερα που εμποδίζουν τη θέα προς την πλατεία Σολωμού, το πράσινο φαίνεται να μειώνεται μέρα με τη μέρα. Κάποια δέντρα έχουν σίγουρα κοπεί τελείως, ενώ άλλα έχουν απογυμνωθεί από τα κλαδιά/φύλλα τους και άγνωστο εάν και αυτά θα έχουν την ίδια μοίρα... Δείτε τις φωτο της πλατείας Σολωμού πριν την κοπή δέντρων. Επίσης φωτο μετά την κοπή δέντρων απέναντι από Holiday Inn...

ΠΡΙΝ το ξεκίνημα των έργων:

και ΜΕΤΑ...

έργα απέναντι απο το Holiday inn



Επίσης, δέντρα που θα κοπούν με την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας:


Απο την τάφρο δυτικά της Πλατείας Ελευθερίας


Πληροφορίες - Φωτογραφίες απο το group: Save Nicosia's trees


H θέση μας για την ανάπλαση της Λευκωσίας:


Το σχέδιο ανάπλασης της πλατείας προβλέπει την κοπή των δέντρων του πάρκου και την δημιουργία μαγαζιών, την καταστροφή ιστορικών μνημείων και κομμάτι του ενετικού τείχους που βρίσκεται εκεί, και το κτίσιμο τεράστιας, τσιμεντένιας αερογέφυρας για τα αυτοκίνητα. Το καλοκαίρι η κατάσταση θα είναι ανυπόφορη με την απουσία δέντρων και την ύπαρξη τόσων τόνων τσιμέντου. Τα δέντρα αυτά προσφέρουν δροσιά και πάνω απ’ όλα ζωή. Αυτά είναι που δημιουργούν μια ωραία πλατεία. Σπαταλούμε τόσα λεφτά για να αφαιρέσουμε ότι πιο σημαντικό υπάρχει εκεί.


συνέχεια: για μια ανθρώπινη πόλη

8 comments:

Ανώνυμος είπε...

Parakato? enna minoume ston meseon? i enna sosi i lefkosia tin tripa tou ozontos? me tin kopi 10 dentron. etsi kai alios tha fiteythoun alla. kanei aidies palio grafikoi 3erolles, ekatantise i lefkosia axouri logo kapion san esas.

Ανώνυμος είπε...

areski sou jino to giftilliki? an den ftiaxti i plateia mono allodapous enna vlepete mesa kai kaparetsies kai ta palio paragko periptera.

Ανώνυμος είπε...

ma en proteuousa touti olan? i en to tritokosmiko afxanistan? ma en antrepeste?

Ανώνυμος είπε...

haha i ratsistes tora enje enantia sta dentra afu ennen galazia opos armozei se kapia elliniki protevusa

bravo bravo

treeman είπε...

προς τους πρωτους 3 ανωνυμους που προγανως εν το ιδιο ατομο

καλα ποσο χαζοι μπορει να εν καποιοι ανθρωποι τελικα? αν δεν εισιε δεντρα ρε αινσταιν εν θα μπορουσες να γραφεις τις μαλακιες που γραφεις δαμεσα προφανως επειδη εν θα υπηρχε οξυγονο να αναπνεεις.

γουσταρεις αυτοκινητα τζιαι καυσαερια?
γουσταρεις να κρουζει η πρωτευουσα σου με 45 βαθμους κελσιου τα καλοτζιερκα επειδη εγεμωσε ο τοπος τσιμεντα τζιαι εν εμεινε δεντρο?

γουσταρεις πολλα να αναπνεεις καρκινο? εν πολλα καθαρα τα καυσαερια νομιζεις?

ουλλοι οι υπολοιποι ανθρωποι εκτος που εσενα εννα απαντουσαμε "ΟΪ" στις πιο πανω ερωτησεις για αυτο αν εσυ εισαι ηλιθιος εν φταιμε ουλλοι οι υπολοιποι που θελουμε να αναπνεουμε οξυγονο, τζιαι να εχουμε τη δροσια των δεντρων.

αντε γεια

ccc είπε...

ποιοι εν οι ρατσιστές για να καταλάβουμε;

Ανώνυμος είπε...

osoi theorun parakmi gia mia plateia na eshi "allodapous"

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΙ ΡΕ ΝΑ ΚΑΜΝΕΤΕ ΟΥΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΜΕΣ ΤΟΥΝΤΙ ΠΟΛΗ.ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΙ ΛΕΥΚΟΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ.ΙΣΤΕ ΜΕ ΤΙΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΣΥΧΡΟΝΗ Ι ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ.ΑΠΛΑ ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΠΩΣ ΙΤΑΝ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Revive Red Blogger template by Introblogger