You Are Reading

0

Άγριες συγκρούσεις σε Ελλάδα και Ιταλία

Πλανοδιο Στεκι Δρομου 15/12/10


Μαρτυρίες απο Ελλάδα:

"O κόσμος που κατέβηκε σήμερα ήταν τουλάχιστον τριακόσιες χιλιάδες(300.000).Όχι τόσος όσο την 5 Μάη αλλά σίγουρα η μεγαλύτερη συγκέντρωση μετά την 5 Μάη. Το ΠΑΜΕ δεν είχε ούτε το ένα δέκατο αυτού του κόσμου. Πρωτοφανές και ελπιδοφόρο!

Οι συγκρούσεις άγριες αλλά στοχευμένες.Δεν πετάχτηκαν μολότωφ σε κτίρια αλλά σε μπαστοαμάξια ή σε μπάτσους. ΜΠΡΑΒΟ!

Πρωτοφανής η παρουσία ασφαλιτών που για πρώτη φορά έδρασαν τόσο απροκάλυπτα δίπλα σε μπάτσους.(νέα χουντικά κόλπα) Ενώ είχε περασει πολύ ώρα (κατά τις 4) κόσμος κράταγε στην ομόνοια για να μην ανοιξει η κυκλοφορία και για να απασχολεί αστυνομικές δυνάμες.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: καποια στιγμή εμφανίζεται ένα κόκκινο αμάξι-σαν μικρο πυροσβεστικο;- που κατέβαινε μόνο του την πανεπιστημίου και τράβαγε φωτογραφίες!(άλλα χουντικά κόλπα) Όταν ο κόσμος αντιληφθηκε τι έκανε αυτό όρμηξε με ταχύτητα πάνω στον κόσμο! Παραλίγο θα είχαμε νεκρό.

Πρωτόλεια εκτίμηση: μια υπέροχη μέρα με μαζικότητα και συγκρούσεις.
Το ΠΑΜΕ ψόφησε μόνο του. Το νήμα από την 5 Μάη το ξαναπιασαμε επιτελους.
Όλοι οι σύντροφοι ήταν συγκινητικοί και παληκάρια. Έρχονται τα καλύτερα και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Επιτέλους με ψηλά το κεφάλι και το ηθικό και αισιοδοξοι όσο ποτέ άλλοτε.

Μήνυμα της μέρας:κουφάλες γυρίσαμε και τώρα δεν σας σώζει τίποτα!"


"Και γω θα συμφωνησω οτι η πορεια ηταν μικροτερη σε μαζα απ αυτη της 5 Μαη.Ειδικα το παμε σημερα δεν πρεπει να χε και πολυ πανω απ τα μισα προβατα που παρεσυρε το Μαιο (και καλο και κακο αυτο) .

Κατα τ 'αλλα οι επιθεσεις ηταν στοχευμενες,ο κοσμος δε μασησε στις συγκρουσεις και μαλιστα σε πολλες περιπτωσεις ετρεψε τους μπατσους σε ατακτη φυγη.Καμμενη κλουβα,2 καμμενες μηχανες διας,καποιες καταστραμμενες μηχανες δελτα και διας και αρκετα ενθυμια απο τον εξοπλισμο των μπατσων,δεν ειναι πραγματα που συμβαινουν και καθε μερα..

Ο κοσμος γενικα εξοργισμενος (αυτο ελειπε) ,δε μασησε ουτε απο καιρο ουτε απο κρατικη τρομοκρατια και σταθηκε αξιοπρεπως στο δρομο.Δεν πρεπει να εχουμε την απαιτηση απο ολα τα μπλοκ να κατεβαινουν με συγκρουσιακες διαθεσεις ,καθως αυτο δε γινεται για αντικειμενικους λογους.

Επισης μ'αρεσε αρκετα και η πρωτοβουλια των πρωτοβαθμειων σωματειων να κατευθυνθουν μετα το τελος της πορειας προς γσεε,μια κινηση που χε ανταποκριση.Η συμπεριφορα του κοσμου (κυριως ΑΚαπιτες για να τα λεμε ολα) στη συναντηση με τους μπατσους Αλεξανδρας και Πατησσιων ηταν παραδειγματικη και εδειξε οτι οταν ειμαστε ο ενας διπλα στον αλλον μπορουμε να κανουμε καλα τα γουρουνια και χωρις μπουκαλια."

ενημέρωση

Υλικό απο την απεργία (Φωτογραφίες και βίντεο)


Επεισόδια στη Ρώμη


Πετώντας πέτρες και μπουκάλια απάντησαν δεκάδες χιλιάδες εξαγριωμένοι Ιταλοί πολίτες στη δεύτερη ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε σήμερα από τη Γερουσία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις ήρθαν αντιμέτωπες, με τις τελευταίες να προχωρούν σε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Ο Καβαλιέρε κατάφερε σήμερα να προσπεράσει και τον δυσκολότερο «σκόπελο», δηλαδή την κρίσιμη ψηφοφορία στην ιταλική Βουλή των Αντιπροσώπων, για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, με οριακή πάντως πλειοψηφία.

Χιλιάδες Ιταλοί βγήκαν στους δρόμους μετά την ψηφοφορία, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα. Διαδηλωτές και αστυνομία συγκρούστηκαν και μικρές εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Πριν από την ψηφοφορία, η αστυνομία απέκλεισε το κέντρο της Ρώμης. Οχήματα της αστυνομίας περικύκλωσαν επίσης την επίσημη οικία του Ιταλού πρωθυπουργού και απέκλεισαν τους δρόμους γύρω από την προσωπική του κατοικία. Ελικόπτερα πετούσαν πάνω από την πόλη, πραγματοποιώντας ελέγχους.

Μεταξύ των διαδηλωτών βρίσκονταν και φοιτητές, διαμαρτύρονταν για τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική, αλλά και τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στην ανώτατη εκπαίδευση.

Στη Ρώμη, σχεδόν 100.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, βγήκαν στους δρόμους. Επρόκειτο κυρίως για φοιτητές, αλλά και άνεργους και κατοίκους της πόλης Λ' Άκουιλα, που επλήγη από το σεισμό του Απριλίου του 2009. Περίπου 40 διαδηλωτές τραυματίστηκαν, ενώ σημειώθηκαν και τραυματισμοί περίπου 50 αστυνομικών στο κέντρο της Ρώμης.

Κινητοποιήσεις φοιτητών έλαβαν χώρα και σε άλλες ιταλικές πόλεις. Στο Παλέρμο, εκατοντάδες μαθητές λυκείου και φοιτητές κατέλαβαν το διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου διακόπτοντας για μικρό χρονικό διάστημα τη λειτουργία του, ενώ άλλοι κατέλαβαν το σιδηροδρομικό σταθμό.

Στο Μιλάνο, περίπου 50 φοιτητές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Χρηματιστήριο.

Στο Τορίνο, οι διαδηλωτές περικύκλωσαν το πρώτο ιταλικό κοινοβούλιο.

πηγή

Υλικό απο την πορεία στη Ρώμη (φωτογραφίες και βίντεο)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Revive Red Blogger template by Introblogger