You Are Reading

0

Βρετανία: Ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων σε εκατοντάδες κορίτσια

Πλανοδιο Στεκι Δρομου 31/8/10

Εκατοντάδες κορίτσια υποβάλλονται σε ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων στη Βρετανία, σύμφωνα με έρευνα του Observer. Παρά τη νομοθεσία που απαγορεύει ρητά την πρακτική αυτή, οι ειδικοί πιστεύουν ότι περίπου 500 με 2.000 κορίτσια θα υποβληθούν το καλοκαίρι σε ακρωτηριασμό στη Βρετανία είτε στο εξωτερικό, από γυναίκες που ζουν στη χώρα ή καλούνται από τρίτες χώρες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπάρχουν τέσσερα είδη κλειτοριδεκτομής, από τη μερική μέχρι την ολική αφαίρεση των εξωτερικών γυναικείων γεννητικών οργάνων. Περίπου 140 εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχουν υποστεί σχετικό ακρωτηριασμό, ενώ δύο ακόμα εκατομμύρια κινδυνεύουν κάθε χρόνο. Οι περισσότερες διαμένουν σε αφρικανικές χώρες, στην Υεμένη, το Κουρδιστάν, τις ΗΠΑ, τη Σαουδική Αραβία, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Στη Βρετανία, ο ακρωτηριασμός απαγορεύεται με νόμο από το 1985. Πιο αυστηρά μέτρα υιοθετήθηκαν το 2003 που καθιστούν παράνομη τη κλειτοριδεκτομή Βρετανών οποιασδήποτε ηλικίας και οπουδήποτε στον κόσμο και αν διεξαχθεί, ενώ προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως και 14 χρόνια. Μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει καμία σχετική δίωξη σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία.

Όπως αναφέρει η έρευνα, η τελετή γίνεται όταν τα κορίτσια φτάσουν περίπου στην ηλικία των 12 ετών, χωρίς να ζητηθεί η συναίνεσή τους. Παρίσταται πολλές γυναίκες που κατά κύριο λόγο συγκρατούν το κορίτσι για να μην ξεφύγει. Οι μολύνσεις και η ακατάσχετη αιμορραγία είναι θανατηφόρα σε κάποιες περιπτώσεις. Εκτός από το πολύ ισχυρό κίνητρο της παράδοσης, η κλειτοριδεκτομή πιστεύεται ότι εξασφαλίζει καθαριότητα και αυξημένη απόλαυση στον άνδρα και μειωμένη για τη γυναίκα για να αποφεύγεται η σεξουαλική ελευθεριότητα εκ μέρους της.
πηγή: http://tvxs.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Revive Red Blogger template by Introblogger