You Are Reading

7

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ 15 ΤΗΣ ΑΡΙΑΣ ΦΥΛΗΣ!

Πλανοδιο Στεκι Δρομου 23/7/10 ,
15 άξιοι απόγονοι του Λεωνίδα, γαλουχημένοι με τις αρχαιοελληνικές ιδέες και αξίες, με περίσσιο θάρρος και ανδρεία, φυλάσσοντας Θερμοπύλες και φωνάζοντας με στεντόρια φωνή ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, πολεμώντας υπερ πίστεως και πατρίδος, κατάφεραν να νικήσουν τον μεγάλο εχθρό...ένα νιγηριανό φοιτητή!

"Λεν πως ειναι Έλληνες, πως είναι δημοκράτες, απόγονοι του Πέρικλη, ζήτω οι αυταπάτες"
Panx Romana





Κανένας άνθρωπος στον κόσμο δεν επιθυμεί να αφήνει φίλους και οικογένεια για να μεταναστεύσει μόνος σε μια άγνωστη χώρα. Κανένας άνθρωπος που έχει μια αξιοπρεπή απασχόληση στο χώρο του δεν φεύγει για μια χειρότερη και πιο κακοπληρωμένη δουλειά. Κανένας άνθρωπος δεν προτιμά να βιώνει το ρατσισμό και τον εξευτελισμό παρά την ασφάλεια που του παρέχει ο τόπος του. Λίγοι είναι αυτοί που έχουν ακόμα και την επιλογή αν θα μεταναστεύσουν ή όχι. Ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που θα έπρατταν το ίδιο αν είχαν μια εναλλακτική λύση για να σώσουν και να βελτιώσουν τις ζωές αυτών και των γύρω τους.



Σύμφωνα με έρευνα του Φιλελεύθερου,


85% των Ε/κυπρίων συμφωνούν ότι η μετανάστευση προκαλεί: αύξηση της ανεργίας,

81% αύξηση της εγκληματικότητας,

70% προβλήματα παρά ευκαιρίες,

73% αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες,

61% είναι το μέσο μεταφοράς νοσημάτων στην Κύπρο.

Το 45% δήλωσε πως δεν έχει κάποια επικοινωνία με μετανάστες που ζουν στην Κύπρο.



Η Αγγλία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλλία και πολλές άλλες δυτικές «εκσυγχρονισμένες» χώρες διατηρούσαν αποικιοκρατίες σε πολλές από τις χώρες από όπου προέρχονται σήμερα πολλοί μετανάστες. Εκμεταλλεύονταν τους φυσικούς πόρους, την οικονομία, και φυσικά το τεράστιο εργατικό δυναμικό των χωρών του «τρίτου κόσμου». Οι δυτικές χώρες πλουσίευαν καθώς βύθιζαν ταυτόχρονα τις «υποανάπτυκτες» χώρες στη δυστυχία, στο αίμα και στα χρέη. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η επιβολή της αγγλικής αυτοκρατορίας στην Ινδία και η αποικιοκρατία του Κόνγκο από τους Βέλγους, μια από τις σκληρότερες στη σύγχρονη ιστορία.


Ο «τρίτος κόσμος» παραμένει μέχρι σήμερα καταπιεσμένος. Πολλές χώρες βαζανίσονται από κοινοτικές συγκρούσεις, πολλές από τις οποίες προκάλεσαν οι ίδιες οι «ανεπτυγμένες» χώρες για τα δικά τους συμφέροντα. Άλλες είναι βυθισμένες στα χρέη από δάνεια που τους παρείχαν «ανεπτυγμένοι» οργανισμοί όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (πχ Αργεντινή). Σε όλες αυτές τις χώρες, σε Αφρική, Ασία και Λατινική Αμερική, «δυτικές» πολυεθνικές εκμεταλλέυονται φτηνό εργατικό δυναμικό, συχνά μέσα σε άθλιες συνθήκες, με μηδαμινά δικαιώματα (πχ η εταιρία GAP στην Ινδονησία). Ταυτόχρονα, οι εταιρίες αυτές εκμεταλλεύονται τους φυσικούς πόρους των χωρών αυτών με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την κοπή τεράστιων εκτάσεων του Αμαζονίου (στη Βραζιλιά) για φυτείες σόγιας εταιριών όπως των McDonalds.



«Να φύγουν όλοι οι ξένοι εκτός από το απαραιτητό εγατικό δυναμικό» υποστηρίζουν μερικοί Κύπριοι. Ποιο είναι όμως το απαραίτητο εργατικό δυναμικό γι’αυτούς; Η Φιλιππινέζα που καθαρίζει το σπίτι τους και νταντεύει τα μωρά, οι Βουλγάροι που δουλεύουν στις οικοδομές τους, η Σριλανκέζα που φροντίζει τη γιαγιά, οι Πακιστανοί που καθαρίζουν τις φάρμες τους και οι Ρουμάνες στο καμπαρέ που συχνάζουν.


Οι άνθρωποι από αυτές τις χώρες είναι συχνά άνεργοι, φτωχοί, καταπιεσμένοι, ή ανήμποροι να συντηρήσουν τις οικογένειες τους. Τους ίδιους ανθρώπους είναι που υποδεχόμαστε στις «ανεπτυγμένες» χώρες, όπως η Κύπρος, με τόσο έντονα συναισθήματα αντιπάθειας και μίσους. Θέλουμε να «καθαρίσει» η Κύπρος από τους ξένους, όμως τους εκμεταλλευόμαστε δίνοντας τους ψωρομισθούς και μηδαμινά δικαιώματα. Θέλουμε να σταματήσουν να ξοδεύονται επιδόματα για τους μετανάστες, όμως θέλουμε και να εργάζονται σε όλες τις δουλειές που είναι «χαμηλού επιπέδου» για μας: οικιακοί βοηθοί, οικοδομές, νταντάδες κτλ.



Οι μετανάστες δεν είναι αντικείμενα ούτε μηχανές προς χρήση. Είναι άνθρωποι, και ο καθένας τους κουβαλά μια ιστορία πίσω του, συχνά πολύ πιο σκληρή απ’ότι εμείς φανταζόμαστε. Οι ίδιοι χρειάζονται τη βοήθεια και την αλληλεγγύη μας. Ο κόσμος γενικότερα όμως χρειάζεται να κατανοήσει τους βασικούς λόγους που οδηγούν σε τόσο μεγάλα ρεύματα μετανάστευσης. Πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε να πολεμήσουμε τη ρίζα των προβλημάτων και όχι τα συμπτώματα. Την εκμετάλλευση και την καταπίεση που εμείς προκαλόυμε, εμείς οι ίδιοι πρέπει να την σταματήσουμε.




Πλανόδιο Στέκι Δρόμου


ENGLISH


Και τώρα τι; Πάλι απαθείς;

Οι δύο φοιτητές ήταν τυχεροί. Θέλετε, το περιπολικό της αστυνομίας που βρισκόταν σε μικρή απόσταση, θέλετε απλώς το ότι φοβήθηκαν και έφυγαν; Όπως και να έχει, οι δύο δεν έπαθαν αυτό που έπαθε ο Νιγηριανός φοιτητής ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από φασιστόμουτρα του ΕΛΑΜ στη λεωφόρο Μακαρίου μετά τη διάλυση της «αντικατοχικής» πορείας, απλώς επειδή έτυχε να είναι Αφρικανός.

Πολίτης 22/7/2010


Παιδιά-εργάτες στην κόλαση του Μarlboro

Η ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ καπνοβιομηχανία Ρhilip Μorris, που εμπορεύεται μεταξύ άλλων και τα τσιγάρα Μarlboro, ομολόγησε ότι εκμεταλλευόταν 10χρονα παιδιά σκλάβους τα οποία δουλεύουν σε φυτείες καπνού, με τις οποίες έχει συμβάσεις στο Καζακστάν, στην Κεντρική Ασία. Σύμφωνα με έκθεση του Παρατηρητηρίου της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εργάτες στις φυτείες, οι οποίοι συχνά έρχονταν από τη γειτονική Κιργιζία, υποβάλλονταν σε συνθήκες καταναγκαστικής εργασίας, καθώς οι εργοδότες τους, που δεσμεύονταν ότι θα πουλούσαν το προϊόν στην καπνοβιομηχανία Ρhilip Μorris, κατέσχεσαν τα διαβατήριά τους και συχνά τους ανάγκαζαν να δουλεύουν υπερωρίες αμισθί. Η εταιρεία, η οποία προμηθεύεται καπνό από το Καζακστάν για τσιγάρα που πωλούνται στη Ρωσία και στα πρώην σοβιετικά κράτη, είπε ότι θα λάμβανε «άμεση δράση» για να σταματήσει αυτή την εκμετάλλευση.


Φιλελεύθερος 17/7/2010

«Εξευτελισμός Καμερουνέζας αλλοδαπής κρατούμενης φορέα του AIDS από αστυνομικούς
Της έριχναν φάρμακα στο πάτωμα


Οι αστυνομικοί ήξεραν ότι το AIDS δεν μεταδίδεται με την κοινωνική επαφή, αλλά έκριναν σκόπιμο να ενημερώσουν κρατούμενους και προσωπικό των κρατητηρίων για την «επικινδυνότητα» της αλλοδαπής, την οποία απομόνωσαν πλήρως

Πολίτης 14/07/2010


Οι ιστορίες καταπίεσης, βίας και εκμετάλλευσης θα συνεχίζονται μέχρι τη δική μας αντίδραση.







7 comments:

Ανώνυμος είπε...

Στις αρχές του μήνα έγραφα αυτό
http://wp.me/ptwUr-4n
με αφορμή μια δημοσκόπηση σχετικά με την άποψη των Κυπρίων για τους αλλοδαπούς.
Γενικά πάντως οι Κύπριοι στρουθοκαμηλίζουν με το να μην παραδέχονται την ξενοφοβία τους ή να προβάλλουν γελοία επιχειρήματα του στύλ "δικαίωμά μου είναι να ειμαι ρατσιστής"...

ccc είπε...

*Την Τρίτη το βράδυ, την ώρα που μερικές εκατοντάδες ΕΛΑΜίτες και άλλοι του είδους τους πορεύονταν προς το Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας στη λεωφόρο Νεχρού, μπροστά από το χώρο όπου βρισκόταν το Παλιό Νοσοκομείο Λευκωσίας, δύο Ινδοί φοιτητές περπατούσαν στο πεζοδρόμο δίπλα από την πορεία (την οποία ακολουθούσαμε και εμείς).

*Ένας ΕΛΑΜίτης, ευτραφής, με ξυρισμένο κεφάλι, μαύρο μπλουζάκι με λέξη «ΕΛΑΜ», ασπρισμένο τζιν, άρβυλα και τιράντες κατά το νεοναζιστικό πρότυπο ο οποίος μοίραζε προστάγματα του τύπου «Δυάδες!» στους ως επί το πλείστον πιτσιρικάδες πορευόμενους, αφηνίασε στη θέα των δύο ξένων φοιτητών και αμέσως έτρεξε προς το μέρος τους.

*Με ουρλιαχτά και με φωνές και με μερικούς από τους υπόλοιπους να πλησιάζουν απειλητικά, ο τύπος αυτός ανάγκασε τους δύο φοιτητές να φύγουν κακήν κακώς και να κινηθούν πίσω προς την αντίθετη κατεύθυνση, προφανώς για να μην... μιάνουν την εικόνα που δημιουργούσαν τα... άρια Ελληνόπουλα.

Τον τζαιρό που η Αγγλία εδιατηρούσε αποικιοκρατία στην Ινδία, πολλοί Εγγλέζοι εκάμναν τους Ινδούς να τους θωρούν τζιε να πέφτουν χαμέ ή να αλλάσσουν πεζοδρόμιο ή καντούνι κτλ. Πάνω που 50 χρόνια μετά, οι ίδιοι "ανθρώποι" που εξυμνούν τον αντι-αποικιοκρατικό αγώνα της εοκα, δρουν με τον ίδιο τρόπο που δρούσαν οι κατακτητές στην Ινδία. Βρίσκωντας φυσικά πάτημα πάνω σε μια αρρωστημένα ρατσιστική κοινωνία.

http://www.youtube.com/watch?v=ID8h-RrGn-0

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ είπε...

Συμφωνώ σε όλα τα πιο πάνω. Και θα προσθέσω και εγω κάτι. Στις "ανεπτυγμένες" χώρες το εγχώριο προλεταριάτο έπαψε να υφίσταται. Οι μεγαλη πλειοψηφία των εργατών έχει αστικοποιηθεί. Οι μόνοι προλετάριοι που υπάρχουν είναι οι μετανάστες. Αυτοί που δεν έχουν να χάσουν τίποτα παρά μόνο τις αλυσίδες τους. Οι υπόλοιποι έχουν να χάσουν αρκετά. Το σπίτι τους, τη δουλειά τους, τις περιουσίες τους, τα αυτοκίνητά τους, τα πλυντήριά τους και βάλε. Το αποτέλεσμα είναι μία άρνηση των ίδιων των κεκτημένων των εργαζομένων. Οι απεργίες είναι πλέον συντεχνιακές και κατα κλάδο. Δηλαδή άν οι οικοδόμοι έχουν πρόβλημα θα απεργήσουν αλλά οι υπόλοιποι δεν θα υποστηρίξουν. Το προλεταριάτο (αν μπορούμε να το ονομάσουμε πλέον έτσι) έχει χάσει τον αρχικό διεθνιστικό του χαρακτήρα και έχει περάσει σε μια συντεχνιακή κατάσταση όπου ο κάθε κλάδος ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντά του. Αν αυτό σαν θυμίζει το συντεχνιακό φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνη ορθά σας το θυμίζει.Και εδω βρίσκεται το πρόβλημα. Με την απώλεια του διεθνιστικού του χαρακτήρα και με την αστικοποίησή του το προλεταριάτο τείνει να σκέφτεται εθνικά και τότε εισέρχονται υπογείως τα εθνικιστικά συνθήματα των φασιστών που δρούν καταλυτικά σε αυτό με αποτέλεσμα τα φασιστικά στοιχεία να δρούν ανενόχλητα.
Δεν θα κρυφτώ. Η κατάσταση με τρομάζει και αν δεν υπάρξει αντίδραση τότε τα πράγματα θα οδηγηθούν σε καταστάσεις που δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε. Είμαστεν ούλλοι μετανάστες... Και επιτέλους η αριστερά να σταματήσει να μαλακίζεται και να επιστρέψει στη δράση

Ανώνυμος είπε...

Ας αντιδρασουμεν σιορ με πράξεις όχι λόγια. Έπρεπε ήδη να οργνώνετουν πορεία στα γραφεία των φασιστών κι εμείς καθούμαστεν...

ccc είπε...

Υπάρχει τζιε αντίδραση με πράξεις:

http://sarakiskepsis.blogspot.com/2010/07/29-1800.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/aug/03/cyprus-problem-fuelling-racism

Χρίστος είπε...

Ρε ccc, τι είναι εκείνο το βίντεο που προσπάθησες να κάνεις post; Ελπίζω να δείχνει τα "παλληκάρια" του νεοναζιστικού φασιστικού ελαμ σε δράση, επειδή ένα από τα κυριότερα όπλα εναντίων τους είναι το ξεσκέπασμα. Το Youtube λέει ότι το βίντεο είναι private.

Δημοσίευση σχολίου

 
Revive Red Blogger template by Introblogger