Archives

2

ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ: ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Πλανοδιο Στεκι Δρομου 18/1/11
Τυπώστε και κολλήστε ελεύθερα, σε κάθε γειτονιά!
0

Τυνησία: το χρονικό της πτώσης του καθεστώτος

Πλανοδιο Στεκι Δρομου 17/1/11



Ένα σύντομο χρονικό των γεγονότων των τελευταίων ημερών, από 11/1 ως και 16/1. Για τις προηγούμενες ημέρες, εδώ.

Τρίτη 11 Ιανουαρίου: το καθεστώς στέλνει στρατεύματα στο προάστιο της Τύνιδας Ετταντχαμούν για να καταστείλει τις διαδηλώσεις, καθώς ο κόσμος ήταν τόσος που η αστυνομία δεν τα έβγαζε πέρα. Σε πολλές περιπτώσεις οι μπάτσοι πυροβόλησαν σε ευθεία βολή προς το πλήθος. Η δικηγόρος Σάλμα Αμπάσσι κατήγγειλε ότι άοπλοι διαδηλωτές δολοφονήθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές.

Και στη Μπισέρτα, 15 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, υπήρξαν νεκροί από στοχευμένες βολές των αστυνομικών. Εξοργισμένοι διαδηλωτές έκαψαν δημοτικά κτίρια. Η αστυνομία απέκλεισε τις εισόδους και εξόδους της πόλης. Στην έξοδο της Τύνιδας προς την Μπισέρτα στήθηκαν οδοφράγματα για να αποτραπεί η έξοδος δυνάμεων καταστολής που θα είχαν σκοπό να κατευθυνθούν προς τα εκεί.


Τετάρτη 12 Ιανουαρίου: Τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνο τη σημερινή μέρα. Πέντε στην πόλη Ντουζ, δύο στο Σφαξ και ένας στο Χαμμάμετ. Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε όλα τα μέσα τρομοκράτησης και προπαγάνδας. Σε διάφορες πόλεις επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας (κάτι μας θυμίζει αυτό…) ενώ τα μέσα παραπληροφόρησης και τα παπαγαλάκια του καθεστώτος διέδιδαν φήμες για πραξικόπημα για να εκφοβίσουν τον κόσμο που ήταν στους δρόμους. Στην πόλη Σφαξ έγινε 24ωρη γενική απεργία και συγκρούσεις μέρα και νύχτα.

Στην πρωτεύουσα Τύνιδα εμφανίστηκαν τεθωρακισμένα, τζιπ και βαριά οπλισμένες δυνάμεις του στρατού για να καταστείλουν τους εξεγερμένους, οι οποίοι βρίσκονται παντού. Το καθεστώς έχει αρχίσει να χάνει τον έλεγχο ακόμα και του επιχειρησιακού τμήματος της κατάστασης. Ο Μπεν Αλί το έχει συνειδητοποιήσει και για σε μία προσπάθεια να σώσει την παρτίδα καθαιρεί τον Υπουργό Εσωτερικών και απελευθερώνει τους συλληφθέντες της εξέγερσης. Και ο αρχηγός του στρατού καταλαβαίνει τι γίνεται και αρνείται να δώσει εντολές για καταστολή της εξέγερσης. Σύμφωνα με πληροφορίες των δικτύων αντιπληροφόρησης και ακτιβιστών, αρκετές μονάδες του στρατού συμμετέχουν στην καταστολή.

Στην κεντρική και νότια Τυνησία, όπου η φτώχεια και η ανεργία είναι ιδιαίτερα αυξημένες, η γνώμη του κόσμου είναι ότι ο μονάρχης πρέπει να φύγει από την εξουσία γιατί δεν τήρησε όσα είχε υποσχεθεί. Στις περιοχές αυτές δεν υπήρχαν ούτε φωτογραφίες ούτε γιγαντοαφίσες του Μπεν Αλί σε προσόψεις και εσωτερικούς χώρους μαγαζιών όπως στα βόρεια, όπου στις αρχές του μήνα πολλοί μιλούσαν για παράσιτα και μέλη της αντιπολίτευσης όταν αναφέρονταν στους διαδηλωτές. Μετά άλλαξαν στάση. Στην αρχή λίγοι ήταν αυτοί που μίλαγαν. Όσο περνούσε ο καιρός όλο και περισσότεροι ήθελαν να σου απαντήσουν όταν τους ρώταγες πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί και ποια είναι η γνώμη τους. Το ολοένα και αυξανόμενο ποσοστό ανεργίας (και ιδιαίτερα των νέων αποφοίτων πανεπιστημίου-αξίζει να σημειωθεί οτι ο μέσος όρος ηλικίας είναι κοντά στα 26 χρόνια ενώ λίγο περισσότερο απο το ¼ του πληθυσμού ειναι κάτω των 15 ετών) σε σχέση και με τις υψηλες τιμές των προιοντων (όπου πλέον δεν επιδοτούνται πια οι τιμές των βασικών προϊόντων), οι χαμηλοί βασικοί μισθοί περίπου στα 150 ευρώ (για όσους είχαν δουλειά!), η ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων σε συνδυασμό με τα κυβερνητικά σκάνδαλα και την καταχρηση του δημοσίου χρήματος ,η έλλειψη κοινωνικής δικαίωσης, η καταπατηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και η μη τήρηση των προεκλογικών υποσχέσεων απο το κράτος, είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την απώλεια της αξιοπιστίας της, γεγονός που είχε αρχίζει να εξαγριώνει τον λαο και να τον κάνει να μοιάζει με ενα καζάνι που βράζει μέχρι να φτάσει στην σημερινή εξέγερση.

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου: Ο Μπεν Αλί και η χούντα του καταβάλλουν την ύστατη προσπάθεια να σώσουν το τομάρι τους. Ανακοινώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2014, μειώσεις τιμών στο ψωμί, το γάλα και τη ζάχαρη και ότι έχει δοθεί εντολή στις δυνάμεις καταστολής να μην πυροβολούν τους διαδηλωτές, εκτός αν βρίσκονται σε άμυνα! Κι αυτό ύστερα από μια εκατόμβη νεκρών και χιλιάδες τραυματίες. Ο κόσμος βγαίνει και πάλι στους δρόμους αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας και απαλλοτριώνει επαύλεις, σουπερμάρκετ και πολυκαταστήματα, στην Τύνιδα, στην Μπισέρτα, στη Σολιμέν, στη Ναμπούλ, στο Χαμμάμ Τσατ και σε άλλες πόλεις. Σε αυτήν την τελευταία πόλη πυρπολήθηκαν τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος και απαλλοτριώθηκαν εμπορεύματα σε καταστήματα ειδών πολυτελείας. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις, στις ακριβές συνοικίες η άρχουσα τάξη τρέμει. Τα τρόφιμα είναι ελάχιστα, οι ειδήσεις για ακόμα περισσότερους νεκρούς και τραυματίες και για κήρυξη νέας γενικής απεργίας διαδίδονται γρήγορα

.

Στην πόλη Γκάμπες οι εξεγερμένοι πυρπολούν το δικαστικό μέγαρο. Έξι άνθρωποι πέφτουν νεκροί στην πόλη αυτή κατά τη διάρκεια των οδομαχιών. Στην πόλη Μπουμχελ, 15 χιλιόμετρα νότια της Τύνιδας, ένας 18χρονος που γυρνούσε στο σπίτι του 20 λεπτά μετά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από ένα μπάτσο. Στην πρωτεύουσα Τύνιδα οι νεκροί ξεπερνούν τους 66 από την αρχή της εξέγερσης. Συγκρούσεις με πυροβολισμούς και άγνωστο μέχρι σήμερα αριθμό νεκρών και τραυματιών, έγιναν στην πανεπιστημιούπολη και σε πολλά προάστια της πρωτεύουσας. Το πρωί αποσύρθηκε ο στρατός από την πόλη για να επιστρέψει το βράδυ, αφού διαθέτει καλύτερο εξοπλισμό από την αστυνομία για νυχτερινές επιχειρήσεις. Στην πόλη Ντεγκέτς το καθεστώς απαγόρευσε μία διαδήλωση. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, συγκρούστηκε με την αστυνομία και έκαψε κυβερνητικά κτίρια. Στην Μπισέρτα υπήρξαν τουλάχιστον δύο νεκροί κατά τη διάρκεια των νυχτερινών οδομαχιών. Στην Τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Τυνησίας, Σουσε, κηρύχθηκε γενική απεργία. Το βράδυ υπήρξαν τουλάχιστον δύο νεκροί από πυροβολισμούς. Τα συνθήματα δεν περιορίζονται στην απαίτηση της παραίτησης του Μπεν Αλί. Αναφέρονται σε διάφορες πηγές ότι στις διαδηλώσεις ακούστηκαν συνθήματα κατά του ΔΝΤ, της αστυνομικής καταστολής, της φτώχειας, της ακρίβειας, της ανεργίας και της κοινωνικής εξαθλίωσης.


Παρασκευή 14 Ιανουαρίου: Πάνω από 70 είναι οι νεκροί από την αρχή της εξέγερσης. Η γενική απεργία έχει πολύ μεγάλη επιτυχία. Η συγκέντρωση απλώνεται σε όλο σχεδόν το κέντρο της πόλης. Παρότι έχει καλεστεί από την UGT Τυνησίας, δεν υπάρχουν ούτε πανό, ούτε ομιλητές. Στις συγκρούσεις στην πρωτεύουσα Τύνιδα η αστυνομία σχεδόν εξαντλεί τα αποθέματα χημικών(κι αυτό κάτι μας θυμίζει). Ο κόσμος πετά νερό από τα μπαλκόνια για να περιορίσει την επίδραση των χημικών. Οι διαδηλωτές οπισθοχωρώντας πετούν βροχή από πέτρες στα ΜΑΤ που είναι παρατεταγμένα μπροστά από τα υπουργεία Τουρισμού και Εσωτερικών. Αστυνομικά οχήματα και ΙΧ με παρακρατικούς πιστούς στον Αλί διασχίζουν το κέντρο της πρωτεύουσας με μεγάλη ταχύτητα πυροβολώντας στον αέρα και παρασέρνοντας αρκετούς διαδηλωτές και περαστικούς(τελικά παντού ίδιοι είναι). Πυρπολούνται αστυνομικά τμήματα στην πόλη Γκουλέτ και οι πολυτελείς κατοικίες της οικογένειας που κυβερνούσε μέχρι πριν από λίγες ώρες.

Στις φυλακές της πόλης Μοναστίρ, 165 χιλιόμετρα νότια της Τύνιδας, οι κρατούμενοι εξεγείρονται καίγοντας στρώματα και φωνάζοντας συνθήματα. Υπάρχουν τουλάχιστον 42 νεκροί, πολλοί από τους οποίους από πυροβολισμούς των δεσμοφυλάκων.

Oι Τυνησιακές αρχές άφησαν ελεύθερο την προσωπικότητα της αντιπολίτευσης Χαμμά Χαμμάμι, ηγέτη του απαγορευμένου Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Τυνησίας, τρεις μέρες μετά τη σύλληψη του, όπως είπε το κόμμα.Ο Μπεν Αλί προκηρύσσει εκλογές σε…μερικούς μήνες αλλά κανείς δεν τον παίρνει πια στα σοβαρά. Ο υπουργός εξωτερικών μιλά για κυβέρνηση εθνικής ενότητας και αφού εγκωμιάσει την πολυκομματική δημοκρατία, καλεί την αντιπολίτευση να συμμετέχει σ’ αυτήν. Ο στόχος είναι προφανής: δεν πρέπει να ξεφύγουν τα πράγματα από τα πλαίσια του κοινοβουλευτισμού. Τα ντόπια και υπερεθνικά αφεντικά τους φυγαδεύουν τον Μπεν Αλί από την Τυνησία. Αφού κάνει μία στάση στη Σαρδηνία, βρίσκει κρησφύγετο στη Σαουδική Αραβία. Ο στρατός, μέσω της ανθρώπινης μαριονέτας του, τον πρωθυπουργό της χούντας, παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Ο πρωθυπουργός είναι το πιο πιστό σκυλί της άρχουσας τάξης και του στρατού και εδώ και 23 χρόνια έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. Κηρύσσει την επικράτεια της Τυνησίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, απαγορεύει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων, γενικεύει τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα και επιτρέπει στις δυνάμεις καταστολής να πυροβολούν κατά βούληση όποιον κρίνουν ότι δεν υπάκουσε σε κάποια εντολή τους. Επιχειρείται απ’ όλον τον συρφετό της Εξουσίας η πάση θυσία ομαλή μετάβαση στον κοινοβουλευτισμό. Το Συνταγματικό Δικαστήριο προκηρύσσει εκλογές μέσα σε δύο μήνες και παραδίδει τη σκυτάλη της διακυβέρνησης στον πρόεδρο της Βουλής. Αυτός ορκίζεται πίστη στο Σύνταγμα και όλα τα σχετικά και κάνει έκκληση σε όλους τους τυνήσιους να επιδείξουν πνεύμα ενότητας και πατριωτισμό…Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους. Στην Τυνησία, στην Ελλάδα, παντού.

Σάββατο 15 Ιανουαρίου: Οι ίδιες εφημερίδες που μέχρι χθες στήριζαν το καθεστώς, τώρα πανηγυρίζουν για τη “νίκη του λαού”. Μία από αυτές μάλιστα προσέθεσε στον υπότιτλό της το χαρακτηρισμό ‘ανεξάρτητη’! Ο κόσμος στους δρόμους ανταλλάσει πληροφορίες, περιμένει υπομονετικά στην ουρά για να αγοράσει κάποια από τα λιγοστά τρόφιμα που υπάρχουν στα μαγαζιά που ανοίξανε, αυτοοργανώνεται στις γειτονιές. Οι επιτροπές αυτοάμυνας αναλαμβάνουν να εξουδετερώσουν τους 3.000 μπάτσους και παρακρατικούς της προσωπικής φρουράς του Μπεν Αλί, οι οποίοι μέχρι και χθες το βράδυ έκαναν τραμπουκισμούς, τραυμάτιζαν και σκότωναν άοπλους ανθρώπους. H πληροφόρηση μεταξυ των κατοίκων για την οργάνωση πορειών ήταν στόμα με στόμα και δίχως κάποιο καπέλωμα από κόμματα .Όλες οι συγκεντρώσεις στις πόλεις καλούσαν και μέσω διαδικτύου αλλά στα χωριά υπήρχε ραντεβού καθορισμένη ώρα στην κεντρική πλατεία. Υπάρχει συντονισμός και μέσω ίντερνετ και με συγκεντρώσεις εκπροσώπων των γειτονιών της ίδιας πόλης. Καθώς τα τοπικά ΜΜΕ δεν έδειχναν τίποτα παρά μόνο τις δηλώσεις του Μπεν Αλί, το μόνο που έδειχνε εικόνες και έκτακτα δελτία ήταν το Αλ τζαζίρα. Κανένα καθεστωτικό μέσο δε μιλάει γι’ αυτήν την αυτοοργανωμένη σύγκρουση του λαού με τους μισθοφόρους του καθεστώτος και με όσους επιχείρησαν να τελειώσει η εξέγερση με ένα νομότυπο πραξικόπημα. Όλα είναι ακόμα ρευστά.

πηγή

Τελευταία νέα απο την Τυνησία

Τυνησία: Εν αναμονή σχηματισμού κυβέρνησης

0

Τον Γενάρη ανοίγουμε τα "Αγράμματα"

Πλανοδιο Στεκι Δρομου 12/1/11
Τα τρία εναπομείναντα Σάββατα του Γενάρη (15, 22, 29) ανοίγουμε τη βιβλιοθήκη "αγράμματα".

Η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή μεταξύ 16.00-19.00 για δανεισμό βιβλίων, ανάγνωση επι τόπου και συζητήσεις.

Τα ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ

βρίσκονται στην οδό

ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ 82

(πάροδος Ρηγαίνης).


Περισσότερες πληροφορίες:

http://agrammata.wordpress.com/

0

Για το κυπριακό indymedia (επιστολή προς το παγκόσμιο δίκτυο indymedia)

Πλανοδιο Στεκι Δρομου 9/1/11
Προς παγκόσμιο δίκτυο indymedia

Στέλλουμε αυτό το γράμμα ως ομάδες του αντιεξουσιαστικού, αναρχικού, ελευθεριακού και αντιρατσιστικού χώρου στην Κύπρο.

Θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε το γεγονός ότι το indymedia ΚΥΠΡΟΥ σφετερίζονται κάποια άτομα τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με το ριζοσπαστικό χώρο της χώρας μας.

Αντίθετα, το κυπριακό indymedia χρησιμοποιείται για να επιτεθεί σε δράσεις του χώρου είτε αυτές είναι αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, αντιεθνικιστικές είτε αυτές σχετίζονται με την υπεράσπιση δημοσίων χώρων και τη δημιουργία εναλλακτικών δομών, όπως βιβλιοθήκης κ.λπ. Τα διάφορα ψέματα και οι θεωρίες συνωμοσίας που κατασκευάζουν οι διαχειριστές είναι εύκολο να τα αντιληφθεί οποιοσδήποτε.

Ένα μόνο παράδειγμα της παράνοιας που βιώνουμε: το Δεκέμβρη του 2009 ισχυρίστηκαν ότι αντιεξουσιαστές σχεδίαζαν το κάψιμο της πόλης (Λευκωσίας) σε εκδήλωση για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και της εξέγερσης που ακολούθησε στην Αθήνα. Αιτία για τον ισχυρισμό τους ήταν απλά μια αφίσα που κυκλοφόρησε με φωτογραφία από ρίψη μολότοφ στην Αθήνα. (Εννοείται ότι όταν φυσικά τίποτα δεν έγινε, βγήκαν μετά να πουν ότι αυτοί έσωσαν την πόλη!)

Αντίθετα η στάση τους απέναντι σε εθνικιστικά κινήματα είναι φιλική. Διαφημίζουν εθνικιστικές δράσεις μέσα από τη σελίδα τους με το πρόσχημα του «αντικατοχικού αγώνα» τους και της αντίθεσης τους σε λύση ομοσπονδίας στην Κύπρο. (Ακόμα και προχθές διαφήμιζαν εκδήλωση της ακροδεξιάς ενωτικής Ανεξάρτητης Φοιτητικής ΕΠΑΛΞΗΣ του Πανεπιστημίου Κύπρου ( http://epalxi.net/), αδελφής οργάνωσης του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, η οποία υποστηρίζει την προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα).

Θεωρούμε ότι τα indymedia είναι μια κατάκτηση του ελευθεριακού αντιεξουσιαστικού κινήματος και ότι η συγκεκριμένη περίπτωση του indymedia Κύπρου είναι μια εξόφθαλμη παραφωνία. Αναμένουμε ότι ο διάλογος που ξεκίνησε σε αυτό το πλαίσιο να έχει σύντομα αποτελέσματα και ότι το μπλογκ που παρουσιάζεται στις λίστες σας ως indymedia Κύπρου θα διαγραφεί.

Για όποια άλλη πληροφορία χρειαστείτε για να καταλήξετε σε απόφαση είμαστε στην διάθεση σας.

Συντροφικά από Κύπρο


Ένωση Αναρχικών

http://enosianarxikon.blogspot.com/

Φάλιες Ελευθεριακό Δίκτυο

http://falies.com/

Πλανόδιο Στέκι Δρόμου

http://steki-dromou.blogspot.com/

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λεμεσού

http://antiratsistiki.wordpress.com/


7 Ιανουαρίου 2011



ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ATHENS & PATRAS INDYMEDIA ΠΡΟΣ "CYPRUS INDYMEDIA"


From: Athens IMC & Patras IMC editorial teams, imc-athens-editorial@lists.indymedia.org
Subject: [Imc-europe] Concerning cyprus.indymedia.org

Hello,

We are writing this email to express our concerns about the existence and the character of cyprus.indymedia.org.

Its been more than a year that some political activists from cyprus have attended the assembly of the editorial team of Athens IMC and informed us about the situation in cyprus.indymedia.

Furthermore, in Athens IMC we are receiving many mails from people living in cyprus, people who are involved in the movements, complaining about the situation in Cyprus IMC.

Cyprus.indymedia.org seems to be violating and not respecting some of the fundamental principles of unity of the Indymedia Network.

Let's start :

cyprus.indymedia is using blogspot as host. You can verify that the domain http://cyprus.indymedia.org redirects in http://cyprusindymedia.blogspot.com.

This is obvious even from the theme and look of cyprus.indymedia. This also means that cyprus.indymedia uses no open source. It uses Google as host, and blogspot as platform.

Cyprus.indymedia violates the Indymedia principle of open publishing. You can easily verify this by browsing on the site.

In fact there is no open publishing since there is no open democratic assembly of activists and political people who contribute in cyprus IMC. Cyprus IMC is controlled by small private group of people.

There is no open character in Cyprus IMC, no open publishing, is not a media of the movements against capitalism and injustice. It's just another blog, controlled by a private small group which uses Cyprus IMC to express their opinion.

So we are getting to the content of Cyprus IMC - blog. Since the content of Cyprus IMC is written in greek, we who are participating in the Athens IMC and Patras IMC (greek is our native language) can understand it and convey it to you.

Obviously, the content of Cyprus IMC is violating too the principles of Indymedia Network.

Often, there are posts in Cyprus IMC that target people of the movement in cyprus. The administrators of Cyprus IMC blog refer to people with their names,surnames, even nicknames, with photos of them, accompanied with slanderous ratings . Actually the second link below contains even information on the private life of a female comrade, deeply violating her privacy.

Some examples :
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post_04.html

http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/12/blog-post_20.html

Even if the Indymedia IMC network globally fights against injustice, exploitation, racism and nationalism the content of Cyprus IMC seems to refute it.

In contrary Cyprus IMC blog, tends to make constitutional propaganda and reproduce stereotypes of hate and nationalism. In example, concerning the matter of greek-speaking and turkish-speaking residents of Cyprus Island, Cyprus IMC blog identifies with preservatives ideologies and nationalists points of view.

Some examples:
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2008_07_01_archive.html

Cyprus IMC is attacking anti-fascist anti-nationalist actions against ELAM (greek nationalists group in cyprus). It supports and idenfities with the nationalists about deportation of immigrants. It is positioning against left and anti-authoritarian initiatives which stand against oppose to nationalism and fascism. Cyprus IMC aggrees with categorizing the people who are forced to migrate and leave their counrty in "legals" and "illegals".

Example :
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post_27.html

From our part, as political activists we participate in the movement in Greece against capitalism and state, against injustice, exploitation. We participate in Athens IMC and Patras IMC because we believe in the principles of Indymedia Network and we believe that the people can use information on their long way to social liberation.

In the case of Cyprus IMC, having in mind that it has been violating major principles of Indymedia Network for many years now, principles related to open publishing, open source, open assembly editorial team, content against capitalism, racism, nationalism, having in mind suggestions and complains from people in cyprus we request that :

- The domain cyprus.indymedia.org redirects no more in the blog
http://cyprusindymedia.blogspot.com

- Current administrators of Cyprus IMC blog have no further authorization in the part on Indymedia Network called cyprus.indymedia.org in Global IMC or elsewhere.

- Cyprus.indymedia.org is removed from the Indymedia IMC's lists all around the world.

For further explanations, informations or anything else on the case of Cyprus IMC we are at your disposal.

Editorial Teams of Athens IMC and Patras IMC
 
Revive Red Blogger template by Introblogger