You Are Reading

0

Της Κύπρου οι κολασμένοι...



Ακόμα μια τρανταχτή απόδειξη κυρίες και κύριοι για την μεγάλη απάτη που διεξάγεται στη χώρα μας απο τους άθλιους μετανάστες! Ακόμα μια απόδειξη ότι μας κλέβουν τις δουλειές. Ότι κάθονται τεμπέλικα και ζουν απο τα επιδόματα της κυβέρνησης. Ότι έχουν γίνει πια ζάπλουτοι και ζουν σε πολυτελείς επαύλεις απολαμβάνοντας τα οικονομικά τους μεγαλεία. Ότι πίνουν κυριολεκτικά το αίμα των αγαθών και καταπιεσμένων Κυπρίων, που ζουν υπο την καταπίεση του αβάσταχτου ζυγού των ανθρώπων αυτών.


20 Ρουμάνοι εντοπίστηκαν να ζουν σε άθλιες συνθήκες, μέσα σε ξύλινα παραπήγματα και εμπορευματοκιβώτια. Ο Ρουμάνος ατζέντης τους είχε υποσχεθεί εργασία με μισθό 800-1100 ευρώ, και αποκόμισε 600 απο τον καθένα. Εξαιτίας του (συμπατριώτη μας) εργοδότη τους (ιδιοκτήτη της εταιρίας εργοδοσίας τους) δούλευαν περίπου δέκα ώρες την ημέρα, επτά φορές την εβδομάδα και ο εβδομαδιαίος μισθός τους ήταν τους τελευταίους τέσσερις μήνες 60 ευρώ για την διαβίωση τους. Από αυτά ο εργοδότης τους απέκοπτε 1 ευρώ ως κόστος παροχής στέγης. Όλα αυτά δίπλα απο τις πολυτελείς επαύλεις τις οποίες οι Ρουμάνοι έχτιζαν με τα ίδια τους τα χέρια.

Αυτή η περίπτωση σίγουρα δεν είναι μοναδική. Υπάρχουν ήδη πολλά παραδείγματα απερίγραπτης εκμετάλλευσης «νόμιμων» και «παράνομων» μεταναστών. Πολύ περισσότερα είναι τα περιστατικά που συμβαίνουν συνεχώς γύρω μας αλλά δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα. Πολιτικοί και δημοσιογράφοι κλονίζονται όταν ακουν για επιδόματα μεταναστών. Το ότι υπάρχει στην Κύπρο δουλεία ακόμα και σήμερα, δεν φαίνεται να πολυσυγκινεί κανέναν. Σε μια κοινωνία που συγκινά μόνο η ψήφος και το χρήμα.

Πλανόδιο Στέκι Δρόμου


Στο μεταξύ, λίγες μέρες πρίν...

«Μετανάστης από το Πακιστάν, ο οποίος διέμενε παράνομα στην Κύπρο, έχασε τη ζωή του, όταν κατά τον έλεγχο των Αρχών στο διαμέρισμα όπου διέμενε μαζί με άλλους μετανάστες, πήδηξε από το παράθυρο για να μη συλληφθεί.»

Συνέχεια

Και για την αποκατάσταση της πραγματικότητας...

«ΠΡΙΝ από μερικές μέρες, στις 2 Φεβρουαρίου, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης αποφάσισε να καταγγείλει το υπουργείο Παιδείας για «άδικη και μεροληπτική πολιτική που προωθεί σε βάρος κυρίως των Ελληνοκυπρίων μαθητών».
Στην επιστολή, οι γονείς έγραφαν μεταξύ άλλων τα εξής: «Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε για εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας με την οποία ενημερώνει τους διευθυντές των σχολείων ότι με βάση σχετικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου όλοι οι τουρκόφωνοι μαθητές (Τουρκοκύπριοι, Κούρδοι, Αθίγγανοι, Τούρκοι) που φοιτούν στα δημόσια σχολεία δικαιούνται δωρεάν συσσίτιο».
Βάσει του περιεχομένου της ανακοίνωσης των γονιών, οποιοσδήποτε θα σκεφτόταν ότι, λογικά:
1) Οι γονείς αναφέρονται σε μια νέα εγκύκλιο του Υπουργείου.
2) Για να είναι νέα η εγκύκλιος, σημαίνει ότι και οι αποφάσεις του Υπουργικού είναι πρόσφατες.
3) Δωρεάν συσσίτιο δικαιούνται μόνο τουρκόφωνοι και κανένας Ελληνοκύπριος μαθητής.
Το παράδοξο είναι πως τίποτα από όλα αυτά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Συνέχεια

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Revive Red Blogger template by Introblogger