You Are Reading

0

Ενημέρωση και αναλύσεις για τα τελευταία γεγονότα στη Γαλλία

Πλανοδιο Στεκι Δρομου 21/10/10

Σε νέες κινητοποιήσεις τα συνδικάτα στη Γαλλία

Σε νέες κινητοποιήσεις, την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, καλούν τους εργαζόμενους τα συνδικάτα, ενώ η ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, το οποίο προβλέπει αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια και ως ηλικία για την παροχή πλήρους σύνταξης τα 67 χρόνια, εκτιμάται ότι θα λάβει χώρα αύριο.

Συνέχεια

Ανακοίνωση της CNT για τη γενική απεργία στη Γαλλία

Aς σταματήσουμε πια να γυρνάμε γύρω από το ίδιο σημείο: για να νικήσουμε, τώρα είναι η ώρα που πρέπει να παλέψουμε

Μετά από 6 ημέρες απεργιών και διαδηλώσεων, πολλοί εργασιακοί τομείς ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας, μεταξύ αυτών στα διυλιστήρια, στον τομέα των σιδηροδρόμων, στην εκπαίδευση, στα ταχυδρομεία κλπ. Επίσης σε μερικούς επαγγελματικούς τομείς, οι διασωματειακές επιτροπές καλούν σε γενίκευση της απεργίας. Επιτέλους! Είναι αναμφισβήτητα ένα φύσημα καθαρού αέρα στον αγώνα που κάνουμε και το χαιρετίζουμε.

Συνέχεια


ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΥΟΝ


Εκατοντάδες νεαροί κατέστρεψαν καταστήματα πολυτελείας, πυρπόλησαν αυτοκίνητα και συγκρούστηκαν με τους μπάτσους χθες στο κέντρο της Λυόν, με αφορμή τις κινητοποιήσεις ενάντια στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Μια από τις πιο πλούσιες πόλεις της Γαλλίας και διάσημη για τα σικ εστιατόρια, είδε το κέντρο της να αλλάζει σε λίγες μέρες με τις επιθέσεις των διαδηλωτών, τις συλλήψεις και τους τραυματισμούς δεκάδων ατόμων..

Συνέχεια

Η καλύτερη άμυνα* είναι η επίθεση

*λογοπαίγνιο με τη λέξη retraite που σημαίνει σύνταξη αλλά και άμυνα, υποχώρηση, κλπ.

Είναι μόλις δυο-τρία βήματα από τον τάφο που αυτός ο κόσμος βλεπει επιτέλους να ελευθερώνονται οι χαιδεμένοι του εργάτες. Βγαίνουν λοιπόν απ΄το κουτί που ήταν κλεισμένοι, λίγο λυπημένοι μερικές φορές, καθώς αυτή η τρύπα είχε γίνει η αναγκαιότητα μιας “ζωής” και, λίγο πριν το μικρό κουτί που θα τους δεχτεί για πάντα, τους χορηγούν ευλαβικά ένα φιλοδώρημα για τις υπηρεσίες που προσέφεραν, ένα ψίχουλο, ένα σάλιο. Τη σύνταξη. Κι όμως, κανείς μέσα σ’αυτόν τον “ελεύθερο” κόσμο δεν είχε στ’αλήθεια επιλέξει κάτι τέτοιο.

Συνέχεια


Ο Νικολά Σαρκοζί, ο Λουδοβίκος 16ος και το σήμερα

Ο Νικολά Σαρκοζί ονειρευόταν να γίνει ο Γάλλος Κένεντι, αλλά τελικά μοιάζει περισσότερο με τον υπόδικο Λουδοβίκο 16ο το 1793. Ο Σαρκοζί μπορεί να γλιτώσει τη λαιμητόμο, αλλά η προεδρία του βρίσκεται υπό πολιορκία. Οι Γάλλοι έχουν γενικώς βαθύτατα παράπονα με την ηγεσία τους, αλλά το μεγαλύτερο, αυτή τη στιγμή, είναι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. Πίσω από τη μεταρρύθμιση βλέπουν ένα κυνικό σχέδιο που θα υποχρεώσει τους απλούς ανθρώπους να δουλεύουν περισσότερο και να εισπράττουν λιγότερα, ενώ οι τραπεζίτες που διασώθηκαν με κρατικά λεφτά και οι πλούσιοι εν γένει συνεχίζουν να απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και μεγάλη ζωή.


Συνέχεια


Προκηρύξεις, αναλύσεις και σχόλια από τη γαλλική γενική απεργία

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1217000
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1217096

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Revive Red Blogger template by Introblogger