You Are Reading

2

Σπόρος: εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο

Πλανοδιο Στεκι Δρομου 11/4/10 ,
Ένα ενδιαφέρον βίντεο του ελληνικού συνεταιρισμού Σπόρος:

"Στο σπόρο θέλουμε να πειραματιστούμε σε ένα διαφορετικό, εναλλακτικό, μοντέλο εμπορίου, που στη θέση του κέρδους θα βάζει ένα πλήθος στόχων: την αυτονομία και την αξιοπρεπή διαβίωση του παραγωγού, τη βιωσιμότητα της δομής διακίνησης, τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, την ποιότητα και την προσιτή τιμή για το χρήστη. Θέλουμε αυτές οι επιμέρους επιδιώξεις να ρυθμίζονται από σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαιότητας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, και όχι από το «αόρατο» χέρι της αγοράς."

http://sporos.org/sporos



2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Είσιεν γίνει προσπάθεια στην Αρσινόης όπως τζιαι στο φανάρι του Διογένη να προοθηθούν τέτοια προϊόντα αλλά ήταν περιορισμένη η ποσότητα. Εννάταν καλά να γίνει κάτι πιο μαζικό, να διαδωθεί σε τόπους που όντως πίννουν καφέδες κλπ;)

cha είπε...

Να διαδωθεί σε τόπους που πίνουν καφέδες εν λίο δύσκολο αν εννοείς cafe ή καφενέδες. Τζίνο που μπορεί να γίνει ένι να διούμε προσωπικά σε όσους νομίζουμε έννα θέλουν, ή να οργανωθούμε λιο παραπάνω π.χ. με το Πλανόδιο τζιε να παραγγέλλουμε τζιε να ξέρει ο κόσμος πόθεν να πιάνει. Αν έσχιεις ιδέες εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος πέτε τες..

Δημοσίευση σχολίου

 
Revive Red Blogger template by Introblogger