You Are Reading

0

Ένα πλανόδιο στέκι δρόμου ως απάντηση στο σύγχρονο τρόπο ζωής

Πλανοδιο Στεκι Δρομου 28/3/10


Σχέσεις διαμεσολαβημένες από το Facebook, παιχνίδι με ένα μοχλό στο χέρι, ατελείωτα απογεύματα στα φροντιστήρια και το βράδυ λιωμένοι από την κούραση μπροστά στην τηλεόραση.

Πηγαίνουμε στο σχολείο και στα φροντιστήρια για μια μελλοντική θέση στο πανεπιστήμιο. Πηγαίνουμε στο πανεπιστήμιο για μια μελλοντική καλή δουλειά που θα διασφαλίσει ένα καλό μισθό. Δουλεύουμε χρόνια για να αποκτήσουμε το τέλειο σπίτι και το τέλειο αυτοκίνητο και μετά δουλεύουμε άλλα τόσα για να αποκτήσουμε εξοχικό και να ξεφύγουμε από το σπίτι!



Ας αναλογιστούμε για μια στιγμή τις επιπτώσεις αυτού του σύγχρονου πολιτισμού και τρόπου ζωής. Οι ατελείωτες ώρες μέσα στην κίνηση, ο χρόνος μας ο οποίος χωρίζεται σε εργασία και κατανάλωση (mall, cafe, club, ποδόσφαιρο), η αλλοτρίωση και ο περιορισμός του θεσμού της γειτονιάς, η συνεχής καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

Τι μας χωρίζει στα αλήθεια από τη μοναξιά και την αποξένωση;
Μόνο όταν στερέψει το τελευταίο ποτάμι, ξεραθεί το τελευταίο δέντρο, πεθάνει το τελευταίο πουλί και λιώσει το τελευταίο παγόβουνο θα καταλάβουμε ότι το χρήμα δεν τρώγεται;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Revive Red Blogger template by Introblogger